COUNSELING

Counseling is een laagdrempelige vorm van hulpverlening die resultaatgericht en pragmatisch van aard is. Daarbij staan innerlijke reflectie en innerlijke groei centraal. 

Als psychosociaal counselor en therapeut help ik bij het doorbreken van disfunctionele patronen, bij het krijgen van nieuwe inzichten en bij het optimaal benutten van tot nu toe ongebruikte mogelijkheden. 

Hierdoor leer jij jezelf beter kennen en leer je om te gaan met emoties en persoonlijke vragen en problemen. Tijdens de gesprekken kijken we vooral ook hoe jij de dingen zelf kunt oplossen. Zo ben je niet alleen nú, maar ook láter in staat om je eigen leven op een positieve wijze in te richten.

Tijdens counseling onderzoek en beïnvloed je jouw gevoelsleven. Dit kan mooie en nieuwe inzichten opleveren, maar tegelijkertijd kan het soms ook best moeilijk of confronterend zijn. Daarom is de vertrouwensband tussen mijzelf als counselor en jou als cliënt erg belangrijk. Ik ga dan ook te werk vanuit een basishouding waarin echtheid, onvoorwaardelijke acceptatie en empathie zijn terug te vinden. Binnen het traject stel ik jouw unieke gevoelens, waarden, overtuigingen en mogelijkheden centraal.