OVER MIJ

 

Mijn naam is Karin Plas en ben met man en kinderen woonachtig in Noordwijk. Ik ben werkzaam als psychosociaal therapeut in mijn praktijk in Voorhout.

Ik ben mijn professionele loopbaan gestart in het onderwijs, waar ik met veel plezier als leerkracht, leerplanontwikkelaar en accountmanager heb gewerkt. Tevens heb ik langdurig als trainer en adviseur gewerkt voor een psychotechnisch adviesbureau, waar ik trainingen gaf over persoonlijkheid analyses. Met name als adviseur had ik intensief contact met een verscheidenheid aan cliënten. Tijdens persoonlijke ontwikkelingstrajecten analyseerde ik hun gedrag en ging op zoek naar achterliggende drijfveren en kwaliteiten.

Dit was voor mij een eerste motivator voor verdere verdieping in psychologie en gedrag. Om mensen op professionele wijze te kunnen begeleiden, heb ik eerst de opleidingen Praktische Psychologie en Klinische Psychologie I en II afgerond. Daarna heb ik Psychologie & Communicatie - de vakrichting HBO Psychosociaal Counselor & Therapie - gestudeerd. 

Om mij zo breed mogelijk te ontwikkelen, heb ik ervoor gekozen om niet alleen vanuit mijn praktijk rechtstreeks met clienten te werken, maar ook als online-therapeut ruime ervaring op te doen. Als online-therapeut bij Stichting 113Online heb ik voornamelijk gewerkt met suïcidale mensen, hun naasten, betrokkenen en nabestaanden.

Regelmatig krijg ik verzoeken van Nederlanders die in het buitenland woonachtig zijn. Zij zijn op zoek naar iemand die therapie kan geven in hun moedertaal. Hierdoor heb ik ervaren dat zowel video-therapie als chat-therapie krachtige middelen zijn tijdens het geven van gesprekstherapie. Een bijkomend voordeel van online-therapie is dat de client vanuit zijn eigen vertrouwde omgeving het gesprek kan ingaan.

Als Registertherapeut BCZ ben ik ingeschreven bij de vakgroep VPMW van de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (NFG) en in het Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ). Om deze registratie te behouden blijf ik bijscholing volgen en volg ik intervisie en supervisie bijeenkosten. Een mooie manier om mij te blijven ontwikkelen en mijn kennis up to date te houden. 

Hulp vragen voor je klachten kan moeilijk zijn. Maar besef je dat hulp vragen betekent dat je zelfkennis en daadkracht hebt. Ik sta open voor iedereen die gemotiveerd is om aan zichzelf te werken. Dus loop je tegen problemen aan of kom je er niet alleen uit, dan kijk ik graag samen met jou wat je nodig hebt om weer richting te geven aan je leven. Je bent van harte welkom!